Category archives for: Zgjedhjet Vendore 2011

Zgjedhjet e pjesshme, u votua në 9 komuna, u anulluan në Shalë

votime - kuti

Në 9 komuna të vendit procesi i zgjedhjeve të pjeshme vendore për kryetar komune dhe këshill të komunave vijoi i qetë, ndërsa në një komunë, në Shalë, procesi u anullua pasi materialet zgjedhore mbërritën 6 orë me vonesë nga orari zyrtar i hapjes së procesit. Kjo çon automatikisht në anullimin e tyre dhe mbajtjen e […]

Zgjedhjet e pjesshme vendore, nesër votohet në 9 komuna

flete_votimi

Në 9 komuna në vend do të përsëriten nesër zgjedhjet vendore, per shkak të parregullsive të konstatuara në procesin e 8 majit. Ndërkohë, Komisioni Qendror i Zgjedhjeve pohon se ka përgatitur gjithë infrastrukturën e nevojshme për mbarëvajtjen e tyre. Sipas vendimit të KQZ, zgjedhjet për kandidatë për kryetar dhe këshillimin e komunës do të përsëriten në komunat Shllak […]

Kosovrasti: Basha duhet të marrë drejtimin e bashkisë pas 4 ose 5 ditësh

Lulzim Basha

Lulzim Basha, Kryetari i Bashkisë së Tiranës, pritet të marrë drejtimin e institucionit në enjten ose të premten. Kjo lidhet me faktin e zbatimit ligjor për mbledhjen e parë të Këshillit Bashkiak të Tiranës. Përfaqësuesi i Partisë Demokratike në KQZ, Njazi Kosovrasti, bëri të ditur se nga kreu i këtij institucioni Arben Ristani i është […]

Këshilli Bashkiak i Tiranës, Kolegji shpërndan mandatet

Kolegji Zgjedhor

Kolegji Zgjedhor pranoi  ankimimin e Partisë Demokratike për shpërndarjen e mandateve të Këshillit Bashkiak të Tiranës. PD, nëpërmjet ankimimit të depozituar më 12 korrik,  i kërkoi Kolegjit Zgjedhor shpërndarjen e mandateve të Këshillit Bashkiak për Tiranën, në bazë të tabelave përmbledhëse të nxjerra nga KQZ. Ankimimi i PD erdhi pasi një ditë më parë, më 11 korrik, KQZ nuk arriti të miratojë për mungesë kuorumi, me shumicën të […]

Gjykata e Tiranës njeh Bashën si kryebashkiak të ligjshëm

Lulzim Basha

Gjykata e Tiranës vërtetoi mandatin e Lulzim Bashës si Kryebashkiak, duke njohur vendimin e Kolegjit Zgjedhor të datës 8 korrik dhe atë të Komisionit Qendror te Zgjedhjeve te dates 25 qershor. Kandidati i Aleancës për të Ardhmen, Basha, është shpallur fitues i zgjedhjeve në Tiranë nga Kolegji Zgjedhor dhe KQZ me 93 vota plus ndaj […]

Balla: Disponojmë prova për manipulimin e zgjedhjeve në Tiranë

Deputeti socialist Taulant Balla

Partia Socialiste disponon prova dhe fakte të pakundërshtueshme, me anë të të cilave provohet manipulimi i zgjedhjeve për Bashkinë e Tiranës. Deklarata vjen nga deputeti socialist, Taulant Balla, sipas të cilit procesi i manipulimit ka nisur me listat e zgjedhësve, ka vijuar me ndërhyrjen n kutitë zgjedhore nga KQZ, për tu mbyllur me manipulimin e […]

Mandatet e këshillit bashkiak të Tiranës, Kolegji vendos më 15 korrik

Kolegji Zgjedhor

Kolegji Zgjedhor do të vendoë më 15 korrik në lidhje me ankimimin e Partisë Demokratike përsa i takon shpalljes së rezultatit për Këshillin Bashkiak të Tiranës, bazuar në tabelat e rezultateve të miratuara nga KQZ vetëm me votat e anëtarëve të mazhorancës në këtë komision. Në shortin e hedhur është përzgjedhur që relatorja e kësaj […]

Kolegji zbardh vendimin: Ja pse u rrëzua ankesa e PS. Drafti i plotë

Kolegji Zgjedhor

Kolegji Zgjedhor zbardhi vendimin për rrëzimin e kërkesës së Partisë Socialiste për pavlefshëmri të zgjedhjeve në Tiranë. Kolegji ka argumentuar arsyet e rrëzimit të kërkesës ankimore të PS në 8 faqe të tij dhe i nënshkruar nga 5 gjyqtarë të trupit gjykues. Kolegji Zgjedhor arsyeton se ankimimi i PS u rrëzuaa pasi ishte jashtë afateve […]

Këshilli Bashkiak i Tiranës, KQZ rrëzon p/aktin për mandatet

KQZ vendos daten 25 tetor per nisjen e procesit per djegien e fleteve te votimit

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve rrëzoi projektaktin për shpërndarjen e mandateve për Këshillin Bashkiak të Tiranës, me 4 vota pro dhe 2 kundër. Kodi Zgjedhor përcakton se votimi për shpërndarjen duhet të jetë me shumicë të cilësuar prej 5 votash. Në fillim të mbledhjes, kreu i KQZ-së Arben Ristani duke iu referuar zgjedhjes së kryetarit të […]

Zgjedhjet e Tiranës, PS i drejtohet Komisionit të Venecias. Kërkohet interpretim për KQZ e fletet

Komisioni i Venecias

Zgjedhjet për Bashkinë e Tiranës duket se do të venë në lëvizje edhe Komisionin e Venecias. Partia Socialiste, ndonëse nuk ka të drejtë ti drejtohet këtij institucioni, ka shfrytëzuar një mundësi: pyetjet e saj i janë bashkangjitur pyetjeve që Sekretari i përgjithshëm i Këshillit të Europës, Torbjon Jagland, i ka përcjellë Komisionit të Venecias. Pyetjet […]

Log in | Designed by GSC