Emrat më të preferuar të fëmijëve

BabyNamesNëse site BabyCenter mund të besohet për përzgjedhjen e prindërve për emrat e fëmijëve të sapolindur, Sophia dhe Jackson janë më të përlqyerit vitin e kaluar.  Por Sophia nuk ishte i vetmi në ngjitje vitin e kaluar, pasi emra të tjerë të preferuar ishin Emma, Isabella, Olivia, Ava, Madison dhe Mia, që u shfaqën në 10 më të mirët. Ndërsa vec Jackson, për djemtë të preferuar të tjerë ishin Aiden, Liam, Lucas, Noah, etj. Edhe pse trendi bazohet kryesisht në të dhënat amerikane, këta emra gjenden jo rrallë edhe në fëmijët shqiptarë. Fëmija i parë i këtij viti mban emrin Noah, një nga 10 më të preferuarit për djemtë.

10 më të preferuarit për vajzat:

1. Sophia
2. Emma
3. Olivia
4. Isabella
5. Mia
6. Ava
7. Lily
8. Zoe
9. Emily
10. Chloe

10 më të preferuarit për djemtë:  

1. Jackson
2. Aiden
3. Liam
4. Lucas
5. Noah
6. Mason
7. Jayden
8. Ethan
9. Jacob
10. Jack

Por disa prindër kanë vënë dhe emra të cuditshëm fëmijëve të tyre, duke kërkuar që të jenë dhe unikë. Kështu, 43 % e prindërve të survejuar nga BabyCenter thanë se ata kërkojnë emër unik për fëmijët e tyre, disa prej të cilëve janë:

Për vajzat: Blip, Blue, Chevy, Fairy, Feline, Harloëe, Kinzly, Kalliope, Kiwi, Nyx, Tulip dhe Ziggo.
për djemtë: Ajax, Apollo, Cheese, Daxx, Holmes, Hurricane, Kazz, Kodiak, Panda, Stetson dhe Zion.

Leave a Reply

Log in | Designed by GSC