Poni: Listat e zgjedhësve, verifikuam dublimet

Zv.ministri Poni 6 shkurt 1Zv.ministri i Brendshëm Ferdinand Poni u shpreh sot se të gjitha njësitë vendore janë gati për zgjedhjet parlamentare të 23 qershorit, ndërsa bëri të ditur se ekstrati përmban rreth 3 milionë zgjedhës. Në një komunikim me mediat, Poni i bëri apel qytetarëve, që të kenë kujdes me gjetjen e emrit në lista, ndërsa theksoi se po punohet për pastrimin e dublimeve. “Mendoj se cilësia e listës është në parametrat super maksimal. Ne identifikuam dhe dërguam për verifikime 7 mijë rekorde të dyshuara si dublime, pra më saktësisht rreth 3 800 shtetas për ti vlerësuar”, tha ai. Sipas zv.ministrit të Brendshëm, ekstrakti i listës së zgjedhësve i datës 03.02.2012 është gjeneruar pranë cdo njësie të qeverisjes vendore për printim dhe ai përmban 3,288,797  zgjedhes. Në vijim Poni theksoi se 3.235.145 zgjedhës janë afishuar qartë pranë 5 441 qendrave të votimit në cdo njësi të qeverisjes vendore, ndërsa 53.652  zgjedhës nuk janë përfshire ne listat e zgjedhësve për shkak të kritereve të ligjit mbi numrin e zgjedhesve që duhet te kete nje qendër votimi. Në këtë kuadër, Poni sqaroi se me bashkimin apo ndarjen e qendrave të votimit që janë jashtë kriterit numerik, procedure qe kryhet nga krytaret e bashkive/komunave, do te behet shume shpejt dhe perfshirja e ketyre zgjedhesve te mbetur jashte liste.

 

Informacioni listat e zgjedhjeve Ekstrakti 3 janar Ekstrakti 3 shkurt
Numri i pergjithshem i qendrave te votimit 4 494 5 441
Numri i Qendrave te votimit mbi limitin (1000, 700 zgjedhes) 491 qv (180 ne qarku Tirane) 24 qv (3 ne qarkun Tirane)
Numri i Qendrave te votimit nen limitin (200 zgjedhes) 407 qv 124 qv
Lista e shtetasve 100 vjec te pa perfshire nga lista 1130 1057

 

Qendrat e Votimit mbi limitin maksimal:

Nr Qarku Rrethi Kodi Njqv QV Frak Zgjedhes
1 Berat BERAT 002 Bashkia Berat R1 3301 0 1010
2 Berat BERAT 003 Bashkia Berat R2 3274 0 1001
3 Fier FIER 152 Bashkia Fier R3 2999 0 1001
4 Fier FIER 157 Komuna Dermenas 3148 0 1001
5 Fier LUSHNJE 171 Bashkia Lushnjë R1 2887 0 1107
6 Fier MALLAKASTER 190 Komuna Aranitas 3218 0 1051
7 Gjirokaster PERMET 225 Bashkia Këlcyre 4166 0 1003
8 Gjirokaster PERMET 225 Bashkia Këlcyre 4167 0 1033
9 Korce POGRADEC 264 Komuna Bucimas 3870 0 1284
10 Korce POGRADEC 264 Komuna Bucimas 3871 0 1343
11 Korce POGRADEC 264 Komuna Bucimas 3877 0 1156
12 Korce POGRADEC 264 Komuna Bucimas 3878 0 1267
13 Korce POGRADEC 264 Komuna Bucimas 3882 0 1068
14 Lezhe KURBIN 330 Komuna Milot 0878 0 1007
15 Shkoder SHKODER 346 Komuna Rrethinat 0111 0 1010
16 Tirane TIRANE 377 Bashkia Tiranë – Njësia Bashkiake Nr. 5 1845 9 1325
17 Tirane TIRANE 396 Komuna Pezë 2099 0 917
18 Tirane TIRANE 402 Komuna Krrabë 1630 0 736
19 Vlore VLORE 415 Bashkia Vlorë R1 4456 0 1316
20 Vlore VLORE 428 Komuna Qendër – VLORE 4419 0 1223
21 Vlore VLORE 428 Komuna Qendër – VLORE 4420 0 1618
22 Vlore SARANDE 433 Bashkia Sarandë 4667 0 1005
23 Vlore SARANDE 433 Bashkia Sarandë 4671 0 1008
24 Vlore SARANDE 435 Komuna Aliko 4683 0 1356
               

Qendrat e Votimit nen  limitin minimum:

Nr Qarku Rrethi Kodi NJQV NrQV Zgjedhes
1 Berat BERAT 10 Komuna Roshnik 8 946
2 Berat BERAT 12 Komuna Terpan 3 434
3 Berat SKRAPAR 23 Komuna Bogovë 1 198
4 Diber DIBER 33 Komuna Arras 2 328
5 Diber DIBER 42 Komuna Tomin 1 192
6 Diber DIBER 45 Komuna Zall Dardhë 6 974
7 Diber MAT 50 Komuna Derjan 5 536
8 Diber MAT 53 Komuna Komsi 1 138
9 Diber BULQIZE 66 Komuna Shupenzë 3 403
10 Diber BULQIZE 67 Komuna Zerqan 1 94
11 Durres KRUJE 85 Bashkia Kruje 1 13
12 Elbasan ELBASAN 99 Komuna Bradashesh 2 353
13 Elbasan ELBASAN 100 Komuna Fierze 1 153
14 Elbasan GRAMSH 122 Komuna Kukur 1 197
15 Elbasan GRAMSH 125 Komuna Pishaj 2 280
16 Elbasan LIBRAZHD 140 Komuna Hotolisht 2 322
17 Elbasan LIBRAZHD 141 Komuna Lunik 2 25
18 Elbasan LIBRAZHD 142 Komuna Orenje 1 189
19 Fier FIER 157 Komuna Dermenas 1 58
20 Fier MALLAKASTER 191 Komuna Fratar 3 528
21 Fier MALLAKASTER 194 Komuna Kute 1 182
22 Gjirokaster GJIROKASTER 200 Bashkia Libohovë 9 904
23 Gjirokaster TEPELENE 216 Komuna F. Memaliaj 5 594
24 Gjirokaster TEPELENE 220 Komuna Luftinjë 1 193
25 Gjirokaster TEPELENE 222 Komuna Qendër – TEPELENE 2 88
26 Gjirokaster PERMET 225 Bashkia Këlcyre 2 77
27 Gjirokaster PERMET 227 Komuna Çarçove 1 144
28 Gjirokaster PERMET 229 Komuna Petran 1 132
29 Gjirokaster PERMET 230 Komuna Qendër – PERMET 3 463
30 Korce KORÇE 234 Bashkia Korçë 1 166
31 Korce KORÇE 240 Komuna Gore 5 697
32 Korce KORÇE 243 Komuna Liqenas 1 193
33 Korce KORÇE 251 Komuna Voskopojë 1 190
34 Korce KOLONJE 255 Bashkia Leskovik 10 903
35 Korce KOLONJE 261 Komuna Qendër – Ersekë 5 547
36 Korce POGRADEC 264 Komuna Bucimas 1 146
37 Kukes HAS 294 Bashkia Krumë 1 157
38 Lezhe LEZHE 314 Komuna Shëngjin 1 19
39 Lezhe MIRDITE 319 Bashkia Rrëshen 3 530
40 Lezhe MIRDITE 321 Komuna Fan 1 193
41 Lezhe MIRDITE 324 Komuna Orosh 1 127
42 Lezhe KURBIN 330 Komuna Milot 4 631
43 Shkoder SHKODER 336 Bashkia Vau Dejes 2 65
44 Shkoder SHKODER 347 Komuna Shalë 1 16
45 Shkoder PUKE 358 Komuna Fierzë 1 35
46 Tirane TIRANE 384 Bashkia Kamëz 1 28
47 Tirane KAVAJE 405 Bashkia Rrogozhinë 3 473
48 Tirane KAVAJE 407 Komuna Gose 1 10
49 Tirane KAVAJE 410 Komuna Lekaj 1 21
50 Tirane KAVAJE 411 Komuna Luz i vogël 3 286
51 Vlore SARANDE 441 Komuna Markat 2 224
52 Vlore DELVINE 446 Komuna Mesopotam 2 363
     

Leave a Reply

Log in | Designed by GSC