Gjasat janë më të mëdha, vdekje në ditën e ditëlindjes

Një hulumtim 40 vjeçar ka treguar se njerëzit kanë gjasa më të mëdha që të vdesin në ditën e festimit të ditëlindjes së tyre, sesa në ndonjë datë tjetër. Shkencëtarët kanë ndjekur miliona njerëz dhe kanë zbuluar se numri më i madh i infarkteve në zemër, goditjes në tru, rrëzimeve dhe vetëvrasjeve ndodh pikërisht në ditëlindjen e njerëzve.

Mesatarisht, njerëzit me moshë mbi 60 vjeçare kanë 14 për qind gjasa që të vdesin në ditëlindjen e tyre. Numri i infarkteve në datën kur duhej ta festonin përvjetorin e lindjes është për 18.6 për qind më i lartë, ndërsa numri i goditjeve në tru në po atë datë ishte 21.5 për qind.

Rezultatet e hulumtimit kanë treguar se për ditëlindje numri i vetëvrasjeve rritet në 34.9 për qind të rasteve. Aksidentet në ditën e festimit të ditëlindjes ndodhin për 28.5 për qind më shumë, ndërsa numri rasteve të vdekjes nga rrëzimit për ditëlindje rritet për 44 për qind.

pixelstats trackingpixel
Dergoja nje shoku
Friend Email
Enter your message

Leave a Reply

Log in | Designed by GSC