Superpemët ndriçojnë qiellin e Singaporit; kopshti botanik në 50 metra lartësi

Ato janë faturuar si tërheqjet turistike më të fundit të Azisë dhe fotot e provojnë këtë, madje ato mund të shihen nga shumë kilometra përreth. “Superpemët” të bëra nga njeriu po aq të larta sa gradacelat ndricojnë qiellin e natës mbi Singapor. Strukturat lartësohen rreth 50 metra drejt qiellit, dhe kanë mijëra degë të trasha në trungje konkretë.  Ato janë pjesë e projektit Gardens By The Bay, një investim prej rreth 435 milion euro në zonën e qytetit Marina Bay. Të pajisura me panele diellore, kopshte në lartësi dhe mbledhëse të shiut, pemët do të përdoren për të mbledhur dhe rritur bimëve nga i gjithë globi.

Vizitorët do të jetë në gjendje për të marrë pamje panoramike të kopshteve nëpërmjet një mbikalimi, të quajtur rrugë ajrore OCBC. Mbikalimi lidh pemët artificiale dhe është ndërtuar 22 metra mbi tokë, ose shtatë kate i lartë. Drejtuesit e qytetit thanë se donin të krijonin një rrjet gjelbërimi, me tre kopshte mbështjellës rreth zonës Marina Bay. Ata thanë se donin që turistët të ishin në gjendje të shijonin dhe ambjentet e jashtme po aq sa qendrën e famshme aktive të qytetit urban.

Leave a Reply

Log in | Designed by GSC