‘Tuneli i Dashurisë’, vendi mahnitës në Ukrahinë

Megjithëse Parisi konsiderohet si qyteti i dashurisë, por në të vërtetë në Ukrahinë mund të gjeni ‘Tunelin e Dashurisë”. Legjenda thotë se nëse dy të rinj apo një çift ka një dashuri të vërtetë, atëherë ato mund të shprehin një dëshirë në këtë tunel dhe ajo do të realizohet.

Tuneli, në dimër apo vjeshtë, nuk ka asgjë tërheqëse, por në pranverë me çeljen e luleve ai bëhet i mrekullueshëm. Pranë qytetit Klevan, në lindje të vendit, tre herë në ditë kalon një tren, i cili çon dru në një fabrikë. Nëse do të kaloni në verë përgjatë kësaj rruge, do të mahnieti, pasi do të shihni një tunel tërësisht natyror.

Leave a Reply

Log in | Designed by GSC