Matura Shtetërore 2012, koefiçientët e lëndëve me zgjedhje. Si të zgjidhni të duhurat për në universitet

Ministria e Arsimit dhe Shkencës ka shpallur koefiçientët sipas profileve të shkollës së mesme, si dhe për lëndët me zgjedhje të Maturës Shtetërore 2012. Mbi bazën e këtyre koefiçentëve maturantët kanë mundësi të përllogarisin me saktësi se me cilat lënëdë kanë më shumë mundësi të për t’u pranuar në universitete dhe degët që ata preferojnë. Koefiçintët variojnë nga 1 deri në 1.4. Ndërkaq, sipas MASH, maturantët duhet të konsultojnë tabelat me koefiçientët përkatës para se të plotësojnë formularin A1. Që prej ditës së djeshme ka nisur dhe plotësimi i formularit A1, me anë të të cilit maturantët vendosin për lëndët me zgjedhje. Në ndryshim nga vitet e kaluara, këtë vit maturantët kanë të drejtën e përzgjedhjes së tre lëndëve me zgjedhje.

Duke klikuar ne link gjeni tabelat me koefiçientët përkatës;

Koeficientet e lendeve,

Koeficientet sipas profilit te shkollave

 

Leave a Reply

Log in | Designed by GSC