Provimet e vjeshtës të Maturës Shtetërore, testi i Letërsisë. Variantet dhe zgjidhjet e plota

Rreth 6 mijë maturantë kanë dhënë provimin e parë të sesionit të dytë (vjeshtës) të Maturës Shtetërore, në lëndën e letërsisë. Variantet e plota të të 7 profileve dhe zgjidhjet përkatëse po i botojmë të plota në linqet e mëposhtme.

Letersi Artistike, Sportive dhe Koreografike

Letersi Gjuhe e huaj

Letersi Natyrore

Letersi Pedagogjike

Letersi Profesionale

Letersi Seksioni Dy gjuhesh

Letersi shoqerore dhe e pergjithshme

Ministria e Arsimit dhe Shkencës ka përcaktuar datat e testimit më 9, 13 dhe 17 shtator për rreth 6 mijë maturantët që rezultojnë mbetës në provimet e Maturës Shtetërore 2011.

Sipas rregullores, ata nuk mund të jenë garues për të studiuar në universitetet publike gjatë këtij viti akademik. Për këta maturantë ekziston mundësia që të ndjekin studimet e larta në një universitet privat, ose në ciklin e studimeve të pjesshme në universitetet publike.
Drejtoritë Arsimore Rajonale dhe Zyrat Arsimore janë udhëzuar për regjistrimin e maturantëve mbetës që dëshirojnë të riprovohen në sezonin e vjeshtës. Nëse do të rezultojnë kalues në lëndët, ku kanë mbetur, do të pajisen me Diplomën e Maturës.

Leave a Reply

Log in | Designed by GSC